• luciajuhasz

Conmemoración del centenario de la firma del Tratado de Trianon

Megemlékezés a Trianoni béke aláírásának 100. emléknapján

Conmemoramos el centenario de la firma del Tratado de Paz de Trianon. Miembros de la asociación en una conferencia conjunta de Sudamerica conmemoraron el evento de hoy. A Trianoni béke aláírásának 100. évfordulójára emlékeztünk ma. Az egyesület tagjai egy közös dél-amerikai konferencia keretében emlékeztek meg a mai nap eseményeire.  Gracias al trabajo en equipo de los becarios y otros patrocinadores, se organizaba una conmemoración inusual, que incluyó cerca de 300 participantes húngaros sudamericanos. Az ösztöndíjasok csoportmunkájának és egyéb támogatóknak köszönhetően jött létre ez a rendhagyó megemlékezés, amin közel 300 dél-amerikai magyar vett részt különböző országokból.

Se trataba de los antecedentes que condujeron a un tratado de paz firmado hace 100 años y su consecuencias. Escuchamos un extracto del discurso de defensa del conde Albert Apponyi. Los becarios presentaron los territorios que fueron separados y prepararon videos sobre bailes con las características de cada área. Al final de la conmemoración conjunta, todos los participantes encendieron una vela que simboliza nuestra unión, dicha vela, en forma similar, se prendió en 73 países por el mundo. ¡Esta es la prueba al hecho de que mantenemos y preservamos la memoria de Trianon, la cual vive con nosotros, y que realmente somos unidos!


Volt szó a 100 éve aláírt békeszerződéshez vezető előzményekről, és következményeiről. Meghallgattuk Gróf Apponyi Albert védőbeszédének részletét. Az ösztöndíjasok bemutatták az elcsatolt területeket és készítettek táncos bemutatót az egyes területek jellegzetességeivel. A közös megemlékezés végén pedig mindenki gyújtott egy-egy mécsest az otthonában, ezzel is csatlakozva a Összetartozásunk tüzéhez, amely a világ 73 országában lobbant lángra hasonló célból. Ez is mutatja, hogy Trianon emlékét megéljük és őrizzük, és hogy valóban összetartozunk!


36 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo